RETREAT

STUDIO

Zwangerschap Massages

Ontspanning en verlichting tijdens je zwangeschap.

Zwangerschaps Massages

Ontspanning en verlichting tijdens je zwangeschap.

Kom geheel tot rust

Gun jezelf tijdens de zwangerschap extra Ontspanning.

Geef jezelf een extra rustmomentje.

Vanaf 16 weken van zwangerschap kun je bij Retreat Studio terecht voor een ontspannende zwangerschapsmassage. Gezonde voeding en lichaamsbeweging zijn belangrijk tijdens de zwangerschap, maar ontspanning en rust zijn echter essentieel voor onze gezondheid, vooral tijdens drukke fysieke en mentale periodes. Langdurige stress kan leiden tot lichamelijke en zelfs geestelijke klachten. Een massage helpen om afvalstoffen sneller af te voeren en voedingsstoffen beter op te nemen. Dit verbetert ook de werking van organen en de conditie van de huid.

Daarnaast kan het nog een positievere invloed hebben op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding, stress verminderen en het geluksgevoel verhogen door de aanmaak van endorfines. Regelmatige massages kunnen ook het immuunsysteem versterken.

Bij Retreat bieden we een zwangerschapsmassage in buikligging of zijligging. Die helpt je om meer te ontspannen tijdens je zwangerschap.

Een goede voorbereiding helpt

Voorbereiding voor een massage

Het is zowel voor jezelf als voor de massagetherapeut prettiger als je vooraf aan de massage een douche neemt. Je zult je minder op je gemak voelen als je aan het einde van de dag de massagestudio in komt rennen en je je plakkerig en bezweet voelt.

Je verwacht als klant ook dat de massagetherapeut veel aandacht besteed aan hygiëne in zijn of haar studio, maar dat mag hij of zij ook van jou verwachten.

Een korte douche zorgt er eveneens voor dat je meer ontspannen bent. Let op: breng na het douchen geen bodylotion aan, want dan zal de massageolie minder goed zijn werk doen!

Laat voor het gemak ook je sieraden af. Trek comfortabele kleding aan, die niet plakkerig aan gaat voelen als er strak massageolie op je huid zit.

Binnen de studio merken we nog weleens dat mensen een massage boeken tussen hun drukke dagelijkse bezigheden door. En met een gejaagd gevoel binnen komen.

Het is daarom ons advies om een massage op een rustiger moment proberen in te plannen, zodat je je niet hoeft te haasten. Wanneer je gejaagd binnenkomt, zal het veel langer duren voordat je eindelijk tot rust komt en echt van de massage kunt genieten.

Heb je na afloop meteen weer belangrijke afspraken? Dan zal het effect van de massage vrijwel meteen teniet gedaan worden. Dat is jammer, want als je de tijd hebt kun je lekker lang nagenieten van een ontspanningsmassage.

Gun jezelf vooral lekker even ‘niks’.

Zorg dat je vlak voor de massage geen zware maaltijden nuttigt. Het is niet fijn om met een volle buik op de massagetafel te liggen en ook de druk van de massage zal daardoor niet aangenaam aanvoelen.

Aan de andere kant is een lege maag ook geen goed idee. Een knagend hongergevoel kan ervoor zorgen dat je meer moeite hebt met ontspannen. Eet daarom vooraf een licht tussendoortje, zodat je in de tussentijd geen honger krijgt. Het is ook een aanrader om een glas water vooraf aan de massage te drinken. Hier zullen wij uiteraard in de studio ook nog even naar vragen.

Zorg wel dat je vlak voor de behandeling even naar het toilet gaat, zodat je tijdens de massage geen volle blaas hebt. Water drinken voor de massage is extra belangrijk als je merkt dat je na afloop weleens hoofdpijn krijgt.