RETREAT

STUDIO

Massages

Volledig Ontspannen

Massages

Volledig Ontspannen

Een goede voorbereiding helpt

Voorbereiding voor een massage

Het is zowel voor jezelf als voor de massagetherapeut prettiger als je vooraf aan de massage een douche neemt. Je zult je minder op je gemak voelen als je aan het einde van de dag de massagestudio in komt rennen en je je plakkerig en bezweet voelt.

Je verwacht als klant ook dat de massagetherapeut veel aandacht besteed aan hygiëne in zijn of haar studio, maar dat mag hij of zij ook van jou verwachten.

Een korte douche zorgt er eveneens voor dat je meer ontspannen bent. Let op: breng na het douchen geen bodylotion aan, want dan zal de massageolie minder goed zijn werk doen!

Laat voor het gemak ook je sieraden af. Trek comfortabele kleding aan, die niet plakkerig aan gaat voelen als er strak massageolie op je huid zit.

Binnen de studio merken we nog weleens dat mensen een massage boeken tussen hun drukke dagelijkse bezigheden door. En met een gejaagd gevoel binnen komen.

Het is daarom ons advies om een massage op een rustiger moment proberen in te plannen, zodat je je niet hoeft te haasten. Wanneer je gejaagd binnenkomt, zal het veel langer duren voordat je eindelijk tot rust komt en echt van de massage kunt genieten.

Heb je na afloop meteen weer belangrijke afspraken? Dan zal het effect van de massage vrijwel meteen teniet gedaan worden. Dat is jammer, want als je de tijd hebt kun je lekker lang nagenieten van een ontspanningsmassage.

Gun jezelf vooral lekker even ‘niks’.

Zorg dat je vlak voor de massage geen zware maaltijden nuttigt. Het is niet fijn om met een volle buik op de massagetafel te liggen en ook de druk van de massage zal daardoor niet aangenaam aanvoelen.

Aan de andere kant is een lege maag ook geen goed idee. Een knagend hongergevoel kan ervoor zorgen dat je meer moeite hebt met ontspannen. Eet daarom vooraf een licht tussendoortje, zodat je in de tussentijd geen honger krijgt. Het is ook een aanrader om een glas water vooraf aan de massage te drinken. Hier zullen wij uiteraard in de studio ook nog even naar vragen.

Zorg wel dat je vlak voor de behandeling even naar het toilet gaat, zodat je tijdens de massage geen volle blaas hebt. Water drinken voor de massage is extra belangrijk als je merkt dat je na afloop weleens hoofdpijn krijgt.

Voordelen van Massages

Waarom masseren goed voor je is.

Dat gezond eten en sporten belangrijk is weten we, maar wat we vaak vergeten is om te ontspannen. Dat terwijl voldoende rust nemen op de juiste tijden heel belangrijk is voor onze gezondheid.

Wanneer we in drukke tijden (fysiek en mentaal) niet ontspannen en ons lichaam geen rust geven, kan dit lichamelijk én zelfs geestelijke klachten opleveren. Vooral langdurige stress is heel slecht voor je gezondheid!

Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. 

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door een massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.

Een massage heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Het vermindert stress en verhoogt het geluksgevoel door de aanmaak van endorfines (geluksstofje wat in de hersenen wordt aangemaakt). 

Regelmatige massages verhogen je immuunsysteem omdat het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt.

Bij Retreat kan gekozen worden voor een deelmassage van nek, schouder en hoofd wanneer je weinig tijd hebt. Maar je kunt ook kiezen voor een volledige lichaamsmassage van 60 minuten. 

Als het belangrijkste doel is om te ontspannen en echt tot rust te komen adviseren wij een massage van 60 of 90 minuten te kiezen.